Festivaly

 

Houkání

Hudební festival na malém městě, který si nezadá se svými velkými kolegy
4. ročník
Pořadatel: OÚ Vrdy, hudební skupina Civilní obrana a spousta dobrovolníků

Atmosféra čtvrtého ročníku Houkání byla dle vyjádření pořadatelů naprosto úžasná.Všichni, kdo se na ní podíleli, udělají prý vše pro to, aby mohl proběhnout i další ročník.

Ve finále se na festivalu ve sportovním areálu obce shromáždilo něco přes 500 lidí, kteří si jej, jak se patří, užili. „Přáli jsme si sice o pár stovek lidí navrch a mrzí nás, že jsme další lidi letos nepřilákali, ale na našem díku těm, kteří dorazili, to nic nemění,“ řekl jeden z pořádajících, Pavel Neumann z domácí kapely Civilní obrana. Na festivalu se představilo devět kapel a stejný počet DJ´s. Vystoupily kapely Airfare, Zakázaný ovoce, The Paranoid, Civilní obrana, The Rest, Dilated, Zelenina, BriskFart. Pro fanoušky DAB pořadatelé festivalu připravili vlastní stage. Houkání uzavřela „nejzralejší“ kapela, a to IVAN MLÁDEK a Banjo Band.

O úspěchu tohoto regionálního fesťáku" svědčí ohlasy, například od Giny Žídkové: Děkuju za senza odpoledne a ještě lepší večer a noc!"  Za všechny návštěvníky to asi vyjádřila Míša Vavřinová: Díky moc všem, co se na Houkání podíleli, protože tahle akce se vážně povedla. Lepší už to být nemohlo - výběrem kapel počínaje, počasím na objednávku konče, atmosféra skvělá!"

S večerem přibývalo návštěvníků a „houstla“ i atmosféra.

 
 

 

Čwachtákfest 

Multikulturní festiválek
2. ročník
Pořadatel: OÚ  a koupaliště Třemošnice, hudební skupina Žádnej stres a další

Tento multikulturní fesťák" se uskutečnil 20. července 2013 v areálu třemošnického koupaliště a navázal tak na loňskou úspěšnou premiéru.

Na prvním stage zahrály kapely Žádnej stres, Vypuštěné koupaliště, Novoveska, Medvěd 009, Mňága a Žďorp, Zvlášný škola, UDG, SPS a Houba. Na druhém stage se se představilo ochotnické divadlo Třemošnice, Mr. Cocoman, Dr. Kary a další, nechybělo ani noční fireshow. Během dne se losovaly volné vstupenky na další spřátelené festivaly, jako jsou kolínský Natruc, vrdovské Houkání, malečský Brutofest, Golčfest a další….

O úspěchu akce svědčí ohlasy, Alena Horká vzkazuje organizátorům: Chci pogratulovat všem, kteří se podíleli na fesťáku, bylo to všechno na jedničku, jste profíci." Martin Nosek dodává: My také děkujeme, bylo to skvělý, parádní lidi a výtečná atmosféra." Názor všech účastníků pravděpodobně vyjádřil Honza Šindelář: Musím říct, že to byla po sakra dlouhý době super akce, super lidi, super atmosféra, super muzika, užili jsme si to jak se patří, pořadatelům patří velký dík a obdiv za organizaci, program a vůbec všechno!“ 


 

Wejijosův Dobrovítov 

Neformální hudební festival na vsi – původně jako setkání kamarádů muzikantů
OÚ Dobrovítov, 10. ročník, Dobrovítov u Zbýšova 

Obecní úřad Dobrovítov pořádal již 10. ročník festivalu Wejijosův Dobrovítov" v sobotu 29. června na místním hřišti. Odpolední program vyvrcholil večerní zábavou, na které zahrála skupina JEL-BAND.

Dle vyjádření jednoho z organizátorů Josefa Merenuse vznikla celá akce před deseti lety úplně náhodou v hospodě. „Seděli jsme v zimě v hospodě a přemýšleli, jak pozvednout kulturu v obci. Protože jsme byli muzikanti a hráli v Čáslavi v orchestru ZUŠ, napadlo nás oslovit kamarády a kolegy muzikanty a uspořádat průvod po vsi. Překvapilo nás, že na tuto výzvu přijelo téměř 30 muzikantů, užili jsme si fajn průvod a večerní zábavu. No a název – seděl tam Venca, Jirka a já Josef. A poté k dalším ročníkům byl jen krůček a rok od roku se snažíme posouvat dál.“